Hoppa till sidans innehåll

Rikards racerapport Kalmar 2008

01 AUG 2008 12:02
När signalen gick vid simstarten så stod jag och petade med mina simglasögon. Den tänkta, nogranna påtryckningen av mina fina aquasphere simglas hoppades över och jag tryckte in dom snabbt över ögonen och kastade mig framåt i vågbrytaren David Svenssons bakvatten.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:17

Redan på insimmet infann sig en bra känsla då vattnet såg ovanligt

klart och fint ut trots hot om alger så jag kände mig ganska lugn inombords. Fram till första bojen drev jag lite höger men det gick inte göra något åt det då jag låg fint inbakad i en stor klunga. Tog mig runt fint runt första bojen men sen tyckte jag det var svårt att se var man skulle någonstans. Litade inte på de framför mig och försökte vara noggrann med att komma rätt ut mot andra bojen. Lyckades hyfsat och rundade andra bojen flytandes. Det kändes långt på väg tillbaka mot fastlandet och när vi rundade piren så tänkte jag att den här simningen blir tuff men klart roligare än den tidigare banan. Andra varvet förflöt utan större incidenter. Lyckades dock gå lite för närma piren och stötte i ett finger i en sten och lyckligtvis böjde sig det åt rätt håll av kraften. Det var skönt att komma upp ur vattnet och jag kände att det tagit ganska lång tid när jag sprang upp mot växlingsområdet. Tyvärr hakade sig min dragkedja i våtdräkten och jag fick inte upp den. Frågade en funktionär om hjälp men givetvis vägrade hon hjälpa mig. En medtävlare ställde upp och fipplade lite med kedjan och till slut sprack den upp och draget lossnade till sist i halsen. PUH!

Växlingen till cykling

gick alltså inte bra. Jag cementerade min sopiga växling med att stoppa på mig alla grejer som jag skulle ha med på cykeln i tröjans bakfickor. Valde tyvärr bort att tejpa upp gelen på cykeln då jag inte ville riskera att tappa dom. Men den risken hade varit värd att ta. Bra känsla i benen direkt ut ur stan. Körde med en flaska på cykeln och tog en ny varje vätskestation. Bara vatten - livets dryck. Fyra gel och två energikakor - minst en energikaka för mycket. Magen började strula på andra varvet efter andra energikakan. Lite kräkssmak i munnen med energikakssmak. Släppte hyfsat snabbt när jag låg lågt med näringsintag ett litet tag. Höll bra fart andra varvet också men tappade lite tryck i pedalerna. Inte 100%-ig känsla i benen. Hade kul ändå. Njöt av regnet som smattrade på min aerohjälm. Kikade ut i den mysiga skogen med små gläntor innan vändpunkten och njöt av den fuktiga skogslukten. Kissade. Kissade. Kissade. Drack. Drack. Drack. Åt gel. Inga svackmonster ska komma och ta mig idag. Sista varvet blev det lite tyngre. Två gel till på cykeln hade gett mig fem minuter till. Trött in till växling. Trötta tankar. Negationer på mina tidigare mål. Springa en maraton? Jag joggar ett tag så får vi se.

Jag ville inte springa

så jag satte mig ner och fuskade med mig själv. Tog lång tid på mig i växlingen. Hade sand på fötterna. Inget som tävlingsdjävulen brytt sig om men han var bortrest och jag satt där och borstade mig på fötterna. När gruskornen var borta och strumpor och skor var på så trippade jag iväg. Tänkte inte springa så snabbt. Gjorde inte det heller. Hade planer innan start att ligga på 4.30-4.45 fart men när jag gick ut på löpningen gav jag mig femminutersintervaller mellan kilometermarkeringarna. Snart var jag dock uppe i hyfsad fart ändå och det kändes lätt! Tänkte att; nä mig lurar du inte.. jag springer inte snabbare än 4.30 även fast det kändes som jag skulle lätt kunna öka en halvminut per kilometer. Helt plötsligt var det en grym känsla i kroppen. Funderade och bestämde mig för att hålla fart och möjligtvis spurta sista varvet om jag fortfarande kände som att jag fick springa med handbromsen i. Jag behövde dock inte oroa mig. I slutet på andra varvet hade jag en svacka. Fram tills dess hade jag hållit 4.30 min/km men nu så sjönk farten snabbt. Supportcrewen var grym och langade allt man ville ha vid varvningen. Sista varvet blev tungt. Var tvungen att gå lite och precis då sprang Per förbi mig. Han erbjöd en gel men jag hade precis tryckt i mig en och tackade nej. Helt plötsligt lossnade det igen. Blev sugen på mer gel. Var tvungen att springa, att jaga ikapp Per. Lånade en gel av Per vid vändpunkten och sänkte den snabbt vid nästa vätskestation. (Owe you one. :-) Gick vid vätskestationerna. Fick mer kraft på slutet när jag såg en i min klass. Ingen mer gång nu - spring, spring, spring - släpp stockarna fria! Fick massiv påhejning av en KSSfan. Ute på den sista tunga tvåkilometersrakan mot mål var det en skön känsla. En kilometer i taget. Nu nere på 4.30 igen. Kom ikapp en till i min klass vid kilometermärket. Var tvungen att hänga av honom direkt. Fick skön islossning och trampade mot mål i överljudsfart. Supernöjd korsade jag mållinjen på nytt personligt rekord och klarade min "vara nöjd" målsättning med 11 minuter. Känslan var dock aldrig mer.

Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer.

Under nio timmar nästa år!?

tri_logo_small

Skribent: PeGe Nilsson
 
Follow us on Twitter


KSS Triathlon sponsras av:

kilowatt

malvacom


Kontaktperson

Verksamhetsansvarig
Johan Nohave
This is a mailto link


Information in English
 

 
 

Postadress:
Karlskrona SS - Triathlon
Nya Skeppsbrogatan 7-9
37133 Karlskrona

Besöksadress:
Nya Skeppsbrogatan 7-9
37133 Karlskrona

Kontakt:
Tel: 045580334
E-post: This is a mailto link

Se all info